Friteerattu brie ja hedelmät

Friteerattu brie ja hedelmät

Tarvikkeet

100 g Valma lehmänmaito brie-juustoa
n. puoli kiloa hedelmiä esim. päärynää, rypäleitä ja omenoita

Friteeraustaikina
1 dl vettä
1 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
 Vähintään 0,5 litraa rypsi- tai uppopaistoöljyä friteeraamiseen
 

  • Pese ja pilko hedelmät.
  • Pilko juustot haluamasi muotoiseksi.
  • Sekoita veteen suola, sokeri ja vehnäjauhot jonka sekaan leivinjauho on sekoitettu. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.
  • Kuumenna öljy esim 1,5 litran kattilassa n. 170-180 asteeseen. Mikäli sinulla ei ole mittaria, voi öljyn kuumuuden testata laittamalla sinne esim. pienen hedelmäpalan. Mikäli palanen alkaa kiehua rasvassa voimakkaasti, on se tarpeeksi kuumaa.
  • Pyöritä juustopalat taikinassa ja lisää ne kauhaa tai pihtejä apuna käyttäen öljyyn.
  • Friteeraa juustoja 1-2 minuuttia kunnes ne nousevat pintaan.
  • Tarjoa lämpöisenä hedelmien kera.