Punajuuririsotto

Punajuuririsotto

Tarvikkeet

3 dl risottoriisiä
300 g punajuurta
100 g Martta lehmänmaitocheddarjuustoa
50 g sipulia
8-9 dl vettä
Suolaa, hunajaa, mustapippuria ja rakuunaa

  •  Kuutioi sipulit pieniksi kuutioiksi ja punajuuret n. 1 sentin kokoisiksi kuutioiksi.
  • Raasta juusto.
  • Kuullota sipuleita, punajuuria ja risottoriisiä kevyesti kattilassa ja lisää vesi ja anna riisin kiehua. Mausta suolalla tai kasvisliemellä jo keittovaiheessa.
  • Sekoita keittovaiheessa vähitellen puuromaisen rakenteen saamiseksi.
  • Keitä n. 15-20 minuuttia.
  • Lisää lopuksi joukkoon 2/3 juustoraasteesta ja mausta risotto.
  • Loput juustoraasteesta voi lisätä koristeeksi ja makua antamaan annosten päälle.
  • Rakuunan voi korvata myös muilla yrteillä tai jättää jopa kokonaan pois.